De zomer voorbij

Het mooie weer houdt gelukkig nog even aan en daar genieten we met volle teugen van.
Maar het is september en dat betekent dat ik me klaar ga maken om met de workshops te beginnen.
De workshops in het Marikenhuis zijn deze week alweer gestart en daar hebben we een heerlijk begin gemaakt met een prachtig groene snijbiet soep waarvan zo dadelijk het recept.

Afgelopen zaterdag heb ik mijn examen gehad en het is nu wachten op de uitslag zodat ik met de praktijk kan gaan starten maar daar ga ik natuurlijk niet stilletjes op wachten.
Volgende week worden de data bekend wanneer de kookworkshops gaan starten daar over dus later meer.
Nu dan eerst maar het recept van deze week.

Soep van snijbiet

ingredi├źnten voor 4 personen.

600 gr snijbiet
2 ui
4 tenen knoflook
olijolie
zwarte peper
kerrie 2 theelepel
kurkuma 2 theelepel
2 bouillon blokjes (bio)
evt fijngemalen jonge kaas 

 

-Snij de stelen van de snijbiet en snij deze in kleine stukjes was ze in een vergiet.

-Snij de bladeren in reepjes en was deze ook maar hou apart van de stelen.

-Smoor de ui en knolook in een soeppan in wat olijfolie. Voeg na een paar minuten de steeltjes toe en smoor deze zachtjes gaar in ongeveer 6-7 minuten.

-Breng dit op smaak met de kruiden en specerijen.

-Voeg dan de bladeren toe en giet er 1 liter water bij en de twee bouillonblokjes laat nog 5 minuten doorkoken.

-Maak de soep glad met een staafmixer,proef of er nog wat meer kruiden/specerijen in moeten en doe de soep in mooie kommen en strooi er n klein beetje kaas over.