Energetische therapie

                                                                                                                                                                                                                                                                              

Het eerste consult is de anamnese/intake. In de anamnese wordt, naast je persoonsgegevens, vastgelegd wat je klachten zijn en wat daarbij je hulpvraag is. Door middel van een gesprek bekijken we samen de basis van deze klachten. Het tweede deel van het consult besteden we aan de energetische behandeling. In de eventuele vervolgafspraken evalueren we samen hoe de tijd tussen de twee afspraken is gegaan met daarop volgend de energetische behandeling.

Wat is energetische therapie en een energetische behandeling:

De energetische therapie werkt vanuit het holistisch mensbeeld (de mens in het geheel, niet alleen het ziektebeeld)
Je energetisch lichaam bestaat uit een aantal lagen. Je fysieke lichaam ( je lijf) is het duidelijkst zichtbaar en voelbaar maar er zitten om  je fysieke lichaam nog meer energielagen. Al die lagen bij elkaar noem je je aura.

Je kunt deze energie niet altijd bewust ervaren maar je kunt wel voelen of je veel energie hebt of dat je je juist futloos voelt.
Als de energie ongestoord tussen al deze auralagen kan stromen, ben je volledig in balans.  Er kunnen echter blokkades ontstaan door bijvoorbeeld (onverwerkte) emoties, trauma’s, gedachten of leefpatronen. Als deze situatie voortduurt ontstaan er klachten.

De chakra’s zorgen voor de uitwisseling van energie tussen omgeving en lichaam. Ze zijn als het ware een brug tussen het stoffelijke en niet-stoffelijke.
Ik voel of een chakra teveel of te weinig energie opneemt.

Hoe gaat de behandeling:

De behandeling bestaat uit het bewerken en/ of corrigeren (met de handen) van het subtiel-energetisch veld of het overdragen van ‘helende’ energie. Door het teveel aan energie weg te nemen of een tekort in het energieveld aan te vullen ontstaat er evenwicht. Dit evenwicht zal leiden tot verbetering van de gezondheid. Je zult merken dat een aurahealing je helpt om beter in balans te komen en bijdraagt tot het herstel dan wel een verbetering van veel klachten.

Tijdens de healing lig je gekleed op een behandeltafel .

Hoe je de healing ervaart is voor iedereen weer anders. Soms ervaar je plaatselijke warmte of juist kou, een diepe ontspanning of je voelt dat energie begint te stromen.
Ik maak altijd een situatieschets van voor en na de behandeling en ik bespreek dit na de sessie ook met je. Op die manier kun je zien waar de pijnpunten zitten en welke persoonlijke actiepunten je hieraan kunt verbinden. Dit werkt enorm verhelderend.

Elke sessie is anders, maar ontspannend is het vrijwel altijd. Misschien kom je een paar keer langs bij een specifieke klacht. Of misschien kom je om de zoveel tijd even je accu opladen of om weer lekker bij jezelf te komen.

Voor wie is aurahealing geschikt?
Aura healing is geschikt voor mensen met uiteenlopende klachten of problemen. Bijvoorbeeld voor:

 • Vermoeidheidsklachten
 •  Herstel na ziekte
 •  Pijnklachten
 •  Gevoelens van onrust en onbehagen
 •  Slaapproblemen
 •  Gevoelens van boosheid, frustratie
 •  Angsten van allerlei aard
 • Stress
 • Burn-out of gevoelens van overbelasting

  Er wordt aangeraden bij ziekte uw arts te raadplegen en de begonnen behandeling bij uw arts niet te stoppen. Dit is een complementaire behandeling die prima naast de reguliere behandeling kan.