Pompoencurry met kikkererwten

 

 

20161010_142805

 

Tijdens de pompoenmiddag maakte een van de deelnemers als hoofdgerecht een heerlijke pompoencurry.
extra hierin waren de kikkererwten.

Maak zelf de keuze als je het gerecht iets pittiger wilt door currypasta te gbruiken.
Voor de mildere versie is de kurkuma en kerrie voldoende.

 

ingrediënten

  • 125 g gekookte kikkererwten

  • 1 kleine ui, gesnipperd

  • 2 groene paprika’s, in kleine stukjes gesneden

  • 250 g pompoenvruchtvlees, in blokjes gesneden

  • kerriepoeder, en kurkuma naar smaak ongeveer een flinke theelepel van ieder  (evt. 1 eetlepel groene currypasta)

  • 100 ml kokosmelk

  • 50/100 ml groentebouillon

           ½ bosje koriander en 1/2 bosje peterselie fijn gehakt

voorbereiden

Week de gedroogde kikkererwten een nacht in ruim water.

bereiden

Giet het weekwater af. Zet de erwten in ruim vers water op en kook ze op laag vuur in 50 tot 60 minuten gaar.

Fruit uien, paprika’s en peper in 2-3 eetlepels olijfolie. Doe de pompoen erbij en fruit die mee. Kruid alles met kerriepoeder of groene curry. Schenk de kokosmelk en wat groentebouillon erbij en laat het gerecht op laag vuur in 8 tot 10 minuten beetgaar worden.
Als het gerecht teveel inkookt extra vocht toevoegen.

Voeg de kikkererwten toe en strooi wat versse koriander en peterselie over de curry

Eet Smakelijk