Pompoenquiche met boerenkool

Als tweede hoofdgerecht werd er door twee dames maandag een bijzondere quiche gemaakt.
Als vulling deze keer naast de pompoen boerenkool een bijzondere combinatie.
Ook het deeg werd zelf gemaakt, dit kan vervangen worden door een kant en klaar deeg maar dit deeg is erg snel bereid en vele malen beter voor je dan zo’n pakje bladerdeeg.

Ingrediënten speltmeel bodem

  • 130 gram speltmeel volkoren

  • 60gram boter, in blokjes gesneden

  • 1 ei

  • 10 ml water

  • Een  snuf zout

  • extra bloem om te bestuiven

Ingrediënten quiche vulling

  • 200 gram schoongemaakte (fles)pompoen

  • 1 rode ui (indien heel klein 2)

  • 75 gram (fijn)gesneden boerenkool

  • 2 eieren

  • 125 ml slagroom

  • 80 gram geraspte geitekaas

  • Peper  uit de molen

Extra

Taartvorm doorsnee 26 cm, het liefst met losse bodem

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de bloem, meel, boter en het zout in een grote kom en kneed het totdat je een kruimelig deeg hebt.

Voeg het ei en water toe en kneed het snel tot een glad deeg en maak er een bal van (hoe korter het deeg gekneed wordt hoe beter).

Dek het deeg met folie af en zet het deeg voor 20 minuten in de koelkast.

Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes.

Pel de ui maar snijd er verder niks af.

Snijd de ui in dunne partjes.

Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en plaats daar de rode ui en pompoen op. Besprenkel met een heel klein beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Rooster de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar. 

Verlaag nu de temperatuur van de oven naar 180 graden.

Rol het deeg uit op een, met bloem licht bestoven werkblad en bekleed een ingevette taartvorm hiermee.

Verdeel de boerenkool over de bodem van de taart. Druk een beetje aan zodat er zoveel mogelijk boerenkool in kan (dat zal ongeveer tot aan de rand zijn).

En leg hier bovenop de geroosterde groenten. Meng alle groente een beetje met je handen.

Klop de eieren in een kom en voeg de slagroom hieraan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Giet het eimengsel over de quiche en strooi de geraspte kaas hier overheen.

Bak de quiche in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de quiche warm en geef er eventueel een frisse salade bij.

Eet Smakelijk