Quinoa salade met pompoen & geitenkaas

 

20161010_142507

Bij al deze heerlijke pompoengerechten werd er ook een mooie salade geserveerd.

Een van de dames maakt deze heerlijke quinoa salade
met een zachte knoflooksmaak doordat deze eerst gegaard is in zijn schil.
En daarnaast de zachte korrels van de quinoa samen met de pittige smaak van de geitekaas een explosie van smaken in uw mond.

 

 

Ingrediënten

  • 0,5 flespompoen, geschild en in kleine blokjes gesneden

  • 1 rode ui, gehakt

  • 2 teentjes knoflook, in de schil

  • snufje chilipoeder/piment

  • Scheutje olijfolie

  • 75 gram quinoa, met koud water schoongespoeld

  • 100 gram zachte geitenkaas

  • Een paar takjes verse tijm, alleen de blaadjes – 25ml extra vergine olijfolie – 1 handenvol rucola – peper/zout uit de molen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Plaats een stuk bakpapier op de ovenplaat en leg de stukjes pompoen, rode ui, knoflook en tijm er op. Strooi de piment eroverheen en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Breng op smaak met peper . Rooster de groenten 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook  de quinoa volgens de verpakking  in kokend water op laag vuur. Wanneer de quinoa klaar is giet je deze af.

Neem de plaat uit de oven en haal de knoflook uit de schil en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze samen met de ui, quinoa en pompoen in een grote kom. Roer de olijfolie erdoor heen en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schep voorzichtig de rucola en geitenkaas  er doorheen.

Eet Smakelijk