Wat is natuurvoeding

 

Natuurvoeding is voeding uit de biologische of biologisch-dynamische landbouw dat met zorg en respect voor natuur en dier tot stand is gekomen.   Biologisch geteelde gewassen groeien in een natuurlijk tempo, waardoor de groei evenwichtiger is en de planten minder gevoelig zijn voor ziekten.
Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en het gebruik van genetisch gemanipuleerde organismen is binnen de   biologische land- en tuinbouw niet toegestaan.

Het op deze manier omgaan met planten en dieren geeft een aanzienlijk verschil in voedingsstoffen, smaak en houdbaarheid omdat het meer tijd heeft gehad om te groeien, waardoor het meer vitaliteit en energie bevat. Deze levenskracht heeft een positieve invloed op lichaam én geest.

In mijn adviezen zal ik vaak gebruik maken van voedingsmiddelen die je niet in de supermarkt zal vinden maar in een  een natuurwinkel. Je vindt daar naast de biologische groenten ook een uitgebreide keuze aan o.a. granen, rijst, peulvruchten en noten en zaden.

Op deze manier kun je veel  variatie in je voedingspatroon brengen, wat uiteindelijk een positieve uitwerking op je gezondheid zal hebben.

In mijn voedingsadviezen ga ik zoveel mogelijk uit van deze voeding. Maar ik kan je ook, als jij dat wenst, helpen met reguliere voeding.