Werkwijze voedingstherapie

Hoe ga ik te werk 

Een voedingsconsult is een zoektocht. Geen twee mensen zijn namelijk hetzelfde. Voedsel dat goed is voor de één, hoeft niet goed te zijn voor een ander. Daarom kijk ik niet alleen naar de klacht waarmee je komt, maar vooral naar jou, als persoon. Je zal bij mij geen trendy dieetnamen tegen komen die ik je voorschrijf de enige naam die op het voedingsadvies komt te staan is die van jou.

Tijdens ons gesprek kijk ik naar de relatie tussen je klacht en jouw voedingspatroon,  wat je eet, hoe je eet en hoe je je maaltijden bereidt. Ook kijk ik naar je persoonlijkheid, leefgewoonten en omgevingsfactoren.

Voorafgaand aan de eerste afspraak hebben we een gratis kennismakingsgesprek en krijg  je een vragenlijst en voedingsdagboek mee waarin je gedurende een aantal dagen noteert wat je eet en drinkt dat scheelt veel tijd tijdens ons eerste gesprek. Dit kennismakingsgesprek kan eventueel ook telefonisch

Tijdens ons  eerste gesprek (ongeveer 60-75 minuten) bespreken we de ingevulde formulieren en stel ik aanvullende vragen. Door dit gesprek ontstaat er een breed inzicht in jouw persoon, je voedingspatroon, klachten, wensen en mogelijkheden. Je krijgt tijdens dit eerste gesprek meteen een aantal tips  waar je gelijk mee aan de slag kunt.

Tijdens ons tweede gesprek een week later (ca. 45 minuten)  ontvang je een uitgebreid geschreven voedingsplan. In dit plan vind je een analyse van je huidige voedingspatroon,  de relatie tussen je klacht en je huidige voeding en de mogelijkheden om de klachten door een verandering in je voeding te verbeteren. In dit voedingsplan vindt je ook suggesties voor een dagmenu en volop tips en alternatieven. In dit tweede gesprek licht ik het voedingsplan nog verder toe. Nu kun je echt aan de slag.

Het kan zinvol zijn om na een aantal weken nog een keer terug te komen om te bespreken hoe het gaat en evt de adviezen bij te stellen te versoepelen of misschien te verscherpen.