Natuurvoedingsadvies en coaching

 

“Laat voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding.”

Hippocrates zei het ruim tweeduizend jaar geleden al.                                      

Voeding is de laatste jaren en dan vooral de laatste dertig jaar los komen te staan van de natuur.
Gemaksvoeding, kant en klare voeding gefabriceerd in de fabriek, suikers, conserveermiddelen, namaak ingrediënten.
Het leek jaren geleden zo mooi, levensmiddelen in je keukenkastjes die jaren goed blijven, pakjes waarmee je in een korte tijd een goed vullende maaltijd op tafel zette.
En het smaakte allemaal best goed.

Inmiddels komen we er langzaam weer achter dat voeding moet voeden ipv van vullen.
Dat voeding geen stoffen moet bevatten die ons lichaam belasten en /of verstoren zoals b.v. hormonale verstoringen.

“Je bent wat je eet”

Voeding en leefstijl bepalen voor een groot deel de kwaliteit en samenstelling van je lichaam, het is dus verstandig om voedsel tot je te nemen dat je lichaam kan omzetten tot de waardevolle bouwstoffen die het nodig heeft om weer gezond te worden en te blijven.

Hoe ga ik te werk 

Als natuurvoedingskundige geef ik informatie hoe voeding in de meest natuurlijke vorm ingezet kan worden om je weer fit en vitaal te laten voelen en hoe het verteringsklachten kan verlichten.
Een voedingsconsult is een zoektocht. Geen twee mensen zijn namelijk hetzelfde. Voedsel dat goed is voor de één, hoeft niet goed te zijn voor een ander. Daarom kijk ik niet alleen naar de klacht waarmee je komt, maar vooral naar jou, als persoon.  Wat zich in je hoofd afspeelt heeft namelijk direct effect op de vertering van je eten. Tijdens ons gesprek kijk ik naar de relatie tussen je klacht en jouw voedingspatroon, wat je eet, hoe je eet en hoe je je maaltijden bereidt. Maar ook kijk ik naar je persoonlijkheid, leefgewoonten en omgevingsfactoren.  Hoe zit jij als mens in elkaar.  Een holistische kijk op het etensvraagstuk. Zaken als stress, ontspanning, beweging en je algemene instelling ten opzichte van de dingen die je bezig houden in het dagelijks leven. Je zal bij mij geen trendy dieetnamen tegen komen die ik je voorschrijf de enige naam die op het voedingsadvies komt te staan is die van jou.

Voorafgaand aan de eerste afspraak hebben we een gratis kennismakingsgesprek en krijg  je een vragenlijst en voedingsdagboek mee waarin je gedurende een aantal dagen noteert wat je eet en drinkt dat scheelt veel tijd tijdens ons eerste gesprek. Dit kennismakingsgesprek kan eventueel ook telefonisch

Tijdens ons  eerste gesprek (ongeveer 60-75 minuten) bespreken we de ingevulde formulieren en stel ik aanvullende vragen. Door dit gesprek ontstaat er een breed inzicht in jouw persoon, je voedingspatroon, klachten, wensen en mogelijkheden. Je krijgt tijdens dit eerste gesprek meteen een aantal tips  waar je gelijk mee aan de slag kunt.

Het kan zinvol zijn om na een aantal weken nog een keer terug te komen om te bespreken hoe het gaat en evt de adviezen bij te stellen te versoepelen of misschien te verscherpen.