Voedingsadvies

“Laat voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding.”

Hippocrates zei het ruim tweeduizend jaar geleden al.                                      

Voeding is de laatste jaren en dan vooral de laatste dertig jaar los komen te staan van de natuur.
Gemaksvoeding, kant en klare voeding gefabriceerd in de fabriek, suikers, conserveermiddelen, namaak ingrediënten.
Het leek jaren geleden zo mooi, levensmiddelen in je keukenkastjes die jaren goed blijven, pakjes waarmee je in een korte tijd een goed vullende maaltijd op tafel zette.
En het smaakte allemaal best goed.

Inmiddels komen we er langzaam weer achter dat voeding moet voeden ipv van vullen.
Dat voeding geen stoffen moet bevatten die ons lichaam belasten en /of verstoren zoals b.v. hormonale verstoringen.

“Je bent wat je eet”

Voeding en leefstijl bepalen voor een groot deel de kwaliteit en samenstelling van je lichaam, het is dus verstandig om voedsel tot je te nemen dat je lichaam kan omzetten tot de waardevolle bouwstoffen die het nodig heeft om weer gezond te worden en te blijven.

Hoe ga ik te werk 

Als natuurvoedingskundige geef ik informatie hoe voeding in de meest natuurlijke vorm ingezet kan worden om je weer fit en vitaal te laten voelen en hoe het verteringsklachten kan verlichten. Ik beperk me in mijn advies niet alleen tot biologisch/dynamische voeding alhoewel dat wel mijn voorkeur heeft. We kijken wat voor jou haalbaar is ook budgettair.
Een voedingsconsult is een zoektocht. Geen twee mensen zijn namelijk hetzelfde. Voedsel dat goed is voor de één, hoeft niet goed te zijn voor een ander. Daarom kijk ik niet alleen naar de klacht waarmee je komt, maar vooral naar jou, als persoon.  Wat zich in je hoofd afspeelt heeft namelijk direct effect op de vertering van je eten. Tijdens ons gesprek kijk ik naar de relatie tussen je klacht en jouw voedingspatroon, wat je eet, hoe je eet en hoe je je maaltijden bereidt. Maar ook kijk ik naar je persoonlijkheid, leefgewoonten en omgevingsfactoren.  Hoe zit jij als mens in elkaar.  Je zal bij mij geen trendy dieetnamen tegen komen die ik je voorschrijf de enige naam die op het voedingsadvies komt te staan is die van jou.

Voorafgaand aan de eerste afspraak krijg  je een vragenlijst en voedingsdagboek mee waarin je gedurende een aantal dagen noteert wat je eet en drinkt.
Tijdens ons  eerste gesprek (ongeveer 60-75 minuten) bespreken we de ingevulde formulieren en stel ik aanvullende vragen. Door dit gesprek ontstaat er een breed inzicht in jouw persoon, je voedingspatroon, klachten, wensen en mogelijkheden. Je krijgt tijdens dit eerste gesprek meteen een aantal tips  waar je gelijk mee aan de slag kunt.

Waarom is mijn aanpak zo speciaal?
– Ik ga door waar andere stoppen en begeleid je ook in je eigen keuken.
– Indien nodig gaan we samen koken en proeven.
– Zo kom ik desgewenst bij je thuis voor een kijkje in je keukenkastjes en koelkast.
– Ik ga indien nodig met je mee op supermarktsafari zowel in de gewone supermarkt
maar ook in de natuurwinkel.
-Ik maak tijdens een voedingsconsult gebruik van mijn kennis van de  Natuur- en Orthomoleculaire voeding, en Ayurveda voedingsleer.

Je krijgt hierdoor een op maat gemaakt advies dat helemaal bij jou past.

Consulten kunnen dus ook bij jou thuis plaats vinden of via zoom of skype.